Bästa webbhotellen med ASP 4.0 & 4.5

ASP (Active Server Pages) har varit en del av Windows webbserver IIS (Internet Information Service) sedan servicepaket 2 för Windows NT 4.0. Det har sedan utvecklats rejält och blev en del av .NET Framework som följde med Windows Server 2003.

Modern ASP utvecklas alltså i Dotnet och ett flertal versioner har släppts genom åren. ASP 3.5 följer med Windows Server 2008 och sedan dess har version 4.0 släppts och tillsammans med Windows Server 2012 kom 4.5 som i skrivande stund är den senaste versionen av ASP.NET.

asp-dotnet-4.5Din webbserver behöver inte köra Windows Server 2012 för att kunna nyttja webbapplikationer skrivna i ASP 4.5 utan det går att uppgradera och förbereda t.ex. Windows Server 2008 för både ASP 4.0 och 4.5.

Många webbhotell med Windows kör i skrivande stund Windows Server 2008 med stöd för senaste versionen av Dotnet. Eftersom operativsystemet och IIS har en mindre betydelse i stödet för ASP så är det ingenting du bör fokusera på för att hitta det bästa webbhotellet för din applikation.

Ett tips för att hitta ett bra webbhotell för den senaste versionen av ASP kan vara att ta en titt på de populäraste webbhotellen och se vilka versioner de kör. Eftersom det är bakåtkompatibelt finns det egentligen ingen anledning att inte ha stöd för den senaste versionen och ett webbhotell som inte valt att göra det bör man kanske inte prioritera som sitt bästa val.

Med det sagt finns det många webbhotell som skulle kunna vara ”bästa” valet. Men eftersom budget, övriga krav, kundomdömen och personligt val har betydelse så är det svårt att kora det bästa webbhotellet för ASP 4.5.

Jag vet att webbhotellet Binero har stöd för ASP 4.5. Det är ett webbhotell jag använt mig av en hel del och kan rekommendera. Ett annat skulle kunna vara Wopsa även om jag inte provat deras Windows-lösning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *